Početna konferencija projekta "Znanje je ključ"

Početna konferencija projekta "Znanje je ključ" Početna konferencija projekta "Znanje je ključ"

U Kninu je održana početna konferencija "Znanje je ključ", čiji je nositelj Europski Edukacijski centar iz Zagreba, a partner je kninsko Pučko otvoreno učilište. Vrijednost projekta je milijun kuna, a traje 18 mjeseci.

Projekt je namijenjen nezaposlenim osobama s područja Grada Knina, mahom ženama, a o njegovom cilju na konferenciji je govorila voditeljica Marijana Mijat, koja je rekla kako su zanimanja, za koja će se obrazovati 25 osoba, poslovi njegovateljice i dadilje. Ona je istaknula kako su to deficitarna zanimanja, ne samo kod nas, nego i u svijetu. Zato je jedan od ciljeva edukacije, osposobljavanje korisnica za potrebna znanja i vještine, što bi im omogućilo zapošljavanje ili pokretanje vlastitog posla na kninskom području, a samim time smanjilo bi se i iseljavanje iz grada.

Predsjednica udruge Europski edukacijski centar Dinka Krčelić vjeruje da će korisnice koje im se jave, kroz edukaciju steći i dodatna znanja, koja će im pomoći na tržištu rada.

Nositelju i partneru projekta "Zanje je ključ" sada predstoji okupljanje korisnika ciljane skupine, a nakon toga kreće edukacija i druge popratne aktivnosti. Europski edukacijski centar smatra da će provedba ovog projekta pomoći ne samo sudionicima, već i pučkom učilištu, gradu Kninu i županiji.