Poštanski uredi radit će najdulje do 18h

Poštanski uredi radit će najdulje do 18h

Pixell

Hrvatska pošta uputila je priopćenje iz kojega izdvajamo: HP prilagođava mjere zaštite koje su nužne zbog izbjegavanja širenja zaraze virusom COVID-19. Radna vremena svih poštanskih ureda prilagođavaju se lokacijama na kojima se nalaze, a na području čitave RH radit će najdulje do 18:00 sati.

 Zaposlenici se prema području ugroze pojačano opskrbljuju zaštitnim sredstvima (maske i rukavice) i sredstvima za dezinfekciju. Također, u svim su poštanskim uredima uvedena pravila o razmaku kojih se korisnici trebaju pridržavati, a sukladno s  rizikom uvodi se i ograničenje koliko smije biti korisnika u svakom trenutku u samoj korisničkoj prostoriji . Maksimalni broj korisnika koji mogu istovremeno biti u prostoru poštanskog ureda određen je brojem aktivnih šaltera u tom poštanskom uredu.

Dostava pošiljaka organizirana je uz mjere opreza. Konkretno, poštari moraju izbjegavati svaki neposredan kontakt s korisnicima, stoga će sve pošiljke koje se mogu ubaciti u kućni kovčežić tako biti i uručene uz najavu na portafon. Pakete dostavljamo, ali uz povećane mjere opreza pri uručenju.

Pošiljke iz međunarodnih tokova pristižu kako je moguće s obzirom na prijevoznike, a nakon primitka u naš sustav pripremamo ih za dostavu i normalno uručujemo. 

Molimo građane koji se nalaze u samoizolaciji da fizički ne pristupaju poštarima, nego da se prema njima ponašaju jednako odgovorno kao i prema ostatku zajednice. Dogovorom putem portafona može se izbjeći kontakt te uručiti pošiljka.