"Poštujte naše znakove" u Kninu

"Poštujte naše znakove" u Kninu "Poštujte naše znakove" u Kninu

Službe za sigurnost cestovog prometa i prevencije Ravnateljstva policije s partnerima predstavile su mlađim osnovcima niz interaktivnih radionica, a glumci Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca izveli su edukativno tematsku scensku izvedbu "Kata i Nino na putu do škole".

Cilj aktivnosti je promicanje prometne kulture među najmlađom populacijom i podizanje razine njihove sigurnosti, kazao je Zlatko Ancić iz Službe prevencije Ravnateljstva policije. Kako policijski podaci pokazuju da djeca u prometu najčešće stradaju kao putnici u vozilima svojih roditelja, posebnu poruku uputio je odraslima. 

zlatko

Interaktivna edukativna predstava "Kata i Nino na putu do škole" već nekoliko godina uči djecu kako se sigurno ponašati u prometu, govori glumac iz karlovačkog kazališta Zorin dom Nino Pavleković

nino

Nakon programa u Domu HV-a, osnovci su obišli Šareni prometni poligon u dvorani Studentskog doma Fra Luje Maruna. Redom govore: Ema, Nika, Nika, Lana, Iva, Nediljka, Jure, Leon i Lana.

djeca

Akcija "Poštujte naše znakove" traje više od 20 godina, a ovaj slogan je poziv i vozačima na poseban oprez na mjestima gdje se kreću djeca te na bespogovorno poštivanje prometnih znakova.