Poticaj darovitosti Lovre Montija

Poticaj darovitosti Lovre Montija Poticaj darovitosti Lovre Montija

U SŠ Lovre Montija održan je okrugli stol na temu Socio-emocionalna potpora učenicima u sklopu projekta „Poticanje darovitosti Lovre Montija”. Prezentaciju i raspravu vodila je prof. Marijana Zaninović. Među završnim aktivnostima projekta slijedi i skori posjet sudionika sveučilištu u Heidelbergu.

 

Profesorica Zaninović ističe kako su istraživanja pokazala da su daroviti učenici često introvertirani, povučeni u sebe; Iako biološki slični, na kognitivnoj razini često odskaču od svojih vršnjaka, pa se u pojedinim situacijama, kako u školi tako i u društvu, ne snalaze dobro.

Socio-emocionalna potpora darovitim učenicima jedan je od važnih čimbenika u projektu poticanja darovitosti, složili su se i ostali sudionici okruglog stola. Kako je projekt pri samom kraju, nameću se i određeni zaključci do kojih je došao projektni tim zajedno s učenicima i roditeljima. Profesorica Zaninović izdvaja posebno ono što su nakon provedbe projekta sami naučili:

 

Zaninović 2

Jedna od polaznica projekta Poticanja darovitosti je i ravnateljica kninskog Pučkog učilišta Sandra Žulj koja cijelu ovu ideju i njenu izvedbu ocjenjuje izvrsnom.

Kao kruna, ujedno i nagrada nakon uspješno obavljenog posla, slijedi studijsko putovanje u jedno od najpozantijih sveučilišta na svijetu. Naime, sudionici projekta „Poticanje darovitosti Lovre Montija” odlaze u utorak u Heidelberg, gdje će između ostalog posjetiti i čuveni Istraživački centar za molekularnu biologiju.