Potpisani Ugovori iz programa "Zaželi"

Potpisani Ugovori iz programa "Zaželi" Potpisani Ugovori iz programa "Zaželi"

Projekti su odobreni Gradskom društvu Crvenog križa Grada Knina i kninskoj udruzi ZvoniMir. Vrijedni su skoro 15 milijuna kuna, a zaposlit će 80 žena i obuhvatiti 400 korisnika. Predviđeno trajanje projekata je 24 mjeseca.

Program zapošljavanja žena – "Zaželi" izazvao je veliko zanimanje. Prijavljeno je više od 300 projekata, a već su potpisani ugovori za stotinjak, pa bi se uskoro mogla zatvoriti cijela alokacija od milijardu kuna.
Nova dva ugovora potpisana su danas u Kninu. Projekti su vrijedni skoro 15 milijuna kuna, a zaposlit će 80 žena i obuhvatiti 400 korisnika.

Anđelka Balić iz GD Crvenog križa Grada Knina i Renata Madžar iz udruge ZvoniMir

Zahvaljujući ovom projektu, žene će ostati raditi u svojim mjestima, a 400-tinjak starijih i nemoćnih korisnika će u svojim domovima imati pomoć. Tako će se spriječiti njihova institucionalizacija, ističe državna tajnica Ministarstva rada i mirovinskog sustava Katarina Ivanković Knežević.

Na širem kninskom području bez posla je oko 1400 osoba. Njima su na raspolaganju mjere aktivne politike zapošljavanja, podsjeća ravnatelj HZZ-a Ante Lončar

U Šibensko-kninsko županiji već se provodi 5 projekata iz programa "Zaželi", vrijednih 12 milijuna kuna, a već idući tjedan mogu krenuti i ova dva kninska, vrijedna skoro 15 milijuna. Zaposlene žene sljedeće dvije godine primat će minimalnu plaću, oko 3400 kuna bruto, odnosno 2752 kune neto.