Potpisani ugovori za gradnju 7 obiteljskih kuća u Kistanjama

Potpisani ugovori za gradnju 7 obiteljskih kuća u Kistanjama Potpisani ugovori za gradnju 7 obiteljskih kuća u Kistanjama

Bit će to prva organizirana gradnja u Kistanjama nakon 12 godina, za trajno stambeno zbrinjavanje 7 obitelji. Vlada je osigurala potrebnih 2 milijuna 785 tisuća kuna, a kuće bi trebale biti izgrađene do kraja godine.

Anastazija Antun sa svojim obiteljima, te njih još pet, za par mjeseci zaboravit će 20-ogodišnju muku podstanarskog života u Kistanjama.

korisnici

Osim što će trajno zbrinuti 7 obitelji sa 40 članova, ovom gradnjom država završava priču o takozvanoj lažnoj kupnji, objašnjava državni tajnik Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar

mažar+

U sljedećih godinu i pol, država planira stambeno riješiti još 15 obitelji. Bit će to važan preduvjet za njihov ostanak u Kistanjama, uvjeren je Roko Antić, zamjenik načelnika općine.

ROKO+

Kuće će graditi kninska tvrtka Građevinar Vrbnik, na 10 tisuća kvadrata zemljišta kojeg je Šibensko-kninska županija za tu namjenu darovala državi. Župan Goran Pauk ocijenio je to jednim od načina da se spriječi iseljavanje, uz osiguravanje infrastrukture i poticanje poduzetništva.