Požar na Promini nadziru gasitelji

Požar na Promini nadziru gasitelji Požar na Promini nadziru gasitelji

Požar kod Vodica još nije bio lokaliziran, a novi izbija u prominskom kraju, naglo se širi i dolazi sasvim blizu kuća. Situacija je bila toliko kritična da se u jednom trenutku govorilo i o evakuaciji. Vatrogasci, uz pomoć kolega iz drugih županija i stanovništva sprečavaju najgore i spašavaju kuće.

Situacija na požarištu jutros je normalizirana, iako se vatra još uvijek povremeno rasplamsa na pojedinim dijelovima Promine. Stanovništvo jutros pomalo uznemireno, jer još su sinoć strahovali za kuće. Jedan stariji Prominjanin uvjerava nas da su svi ovi požari koji su gorjeli u županiji podmetnuti.

Županijski vatrogasni zapovjednik Darko Dukić kaže kako su i vatrogasci i stanovnici, planinari i lovci, dali noćas sve od sebe da zaustave požar.

Na požarištu je sada sedamdeset vatrogasaca koji kontroliraju gotovo cijeli prostor, a pomažu im i zračne snage. Opožarena površina je velika, čak 270 hektara; uz nisko raslinje i borovu šumu, izgorjelo je i nekoliko vinograda i maslinika. Osim prominskog u Šibensko-kninskoj županiji aktivni su još požari kraj Zatona i na Svilaji.