Predavanje "Psihološki aspekti nasilne veze"

Predavanje "Psihološki aspekti nasilne veze" Predavanje "Psihološki aspekti nasilne veze"

U kninskoj udruzi Zvonimir, danas je održano predavanje na temu Psihološki aspekti nasilne veze. Riječ je o trogodišnjem programu "Savjetovalište za žene žrtve nasilja" , čiji je nositelj udruga Domine iz Splita, a koji financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Nasilje je u porastu, a statistike pokazuju da je svaka druga žena u Hrvatskoj, žrtva nekog oblika nasilja. Zato je i krenula ideja o održavanju ovakvih predavanja, čiji je cilj što više educirati mlade, kako bi na vrijeme prepoznali psihosocijalnu pozadinu nasilja i dobili upute kako reagirati, rekla je danas psihologinja u Savjetovalištu udruge Domine, inače psihoterapeutkinja, Linda Veronika.

 Splitska udruga Domine nositelj je ovoga programa, a partneri su Centri za socijanu skrb Imotski, Drniš i Korčula, te udruge Deša iz Dubrovnika i Zvonimir iz Knina. Cilj je podići kapacitete i Centara i udruga, te dati primjerenu podršku žrtvama nasilja, kazala je izvršna direktorica udruge Mirjana Kučer.

 Udruga Zvonimir iz Knina, u ovom je projektu partner, no kroz drugi projekt čiji su nositelji, pružaju pomoć žrtvama nasilja u Savjetovalisštu, čija je registracija u tijeku, istaknula je v.d. voditeljica Renata Madžar.

Društvo mora biti osjetljivije na nasilje nad ženama i u obitelji, to nije privatna stvar poručila je danas psihologinja Linda Veronika, istaknuvši da su u obitelji žrtve nasilja ne samo oni koji trpe nasilje, več i oni koji nasilju svjedoče, a to su najčešće djeca, koja onda dalje u život nose takav obrazac ponašanja i nerjetko kad odrastu, bivaju ili nasilnici ili žrtve.

Poslušajmo dio predavanja psihologinje Linde Veronike:

 

 

Linda Veronika

Preuzmite datoteke

Linda Veronika 717,9 kB