Predstavljen kninski e-komunalni redar

Predstavljen kninski e-komunalni redar Predstavljen kninski e-komunalni redar

Grad Knin predstavio je svoju aplikaciju E - komunalni redar, koja je od danas i u službenoj uporabi. Ova je aplikacija dio većeg projekta "Moj Knin", sveobuhvatne reforme informacijskog sustava grada, u koji je uključen i e-refrendum.

E-komunalni redar građanima omogućuje da sami prijave bilo kakav komunalni problem, i to izravno aplikacijom koja je vrlo jednostavna i dostupna svima koji imaju mobitele, rekao je na predstavljanju zamjenik gradonačelnika Mario Čačić.

Čačić je na pojedinim primjerima pokazao konkretan rad aplikacije koja je interaktivna, jer će građani moći odmah dobiti i povratnu informaciju - fotografiju s riješenim problemom.

Kninski gradonačelnik Marko Jelić rekao je kako građani na ovaj način, ukazujući na konkretne probleme i prateći njihovo rješavanje, i sami sudjeluju u kontroli vlasti i poboljšanju života u gradu.

Zamjenik gradonačelnika Mario Čačić rekao je kako je ova aplikacija brža od drugih sličnih, koje su u uporabi u nekim hrvatskim gradovima. Sve prijave primat će i proslijeđivati za to određeni administrator, a građani koji nemaju mobitele ili se ne žele koristiti ovom aplikacijom i dalje mogu prijavljivati određene probleme telefonom ili samim dolaskom u urede mjerodavnih službi.