Predstavljen projekt "Poticanje darovitosti Lovre Montija"

Predstavljen projekt "Poticanje darovitosti Lovre Montija"

Projekt je vrijedan nešto više od milijun bespovratnih europskih kuna. Njime će se ojačati kompentencije nastavnika kninske Srednje škole "Lovre Monti" i srodnih organizacija s područja Knina, da prepoznaju darovitost učenika i u radu s njima iskoriste njihove potencijale.

Projekt naziva "Poticanje darovitosti Lovre Montija" Srednja škola sama je prijavila i iz Europskog socijalnog fonda za njega dobila milijun i 40 tisuća kuna, bespovratnih sredstava. O ciljevima projekta i ciljanoj skupini govori ravnatelj Mirko Antunović:

Trajanje projekta je 24 mjeseca, a predviđeno odvijanje bit će od testiranja i identifikacije darovitih učenika, edukacije odabranih nastavnika do rada s darovitim učenicima.

Projekt "Poticanje darovitosti Lovre Montija" jedan je od 18 projekata s kojima u Knin stiže skoro 18 milijuna kuna. Svi oni odobreni su u okviru programa za socijalnu koheziju i povećanje zaposlenosti u gradovima: Kninu, Belom Manastiru i općini Darda, Benkovcu, Petrinji i Vukovaru. Ukupan iznos bespovratnih sredstava za svih pet gradova iznosi oko 76 milijuna kuna.