Prezentacija sportova u udruzi sv.Bartolomej

Prezentacija sportova u udruzi sv.Bartolomej Prezentacija sportova u udruzi sv.Bartolomej

U kninskoj udruzi sv. Bartolomej, danas je održana zanimljiva prezentacija dva sporta za osobe s invaliditetom - boćanje i slalom u kolicima. Cilj je bio zainteresirati korisnike udruge za bavljenje ovim sportovima.

Hrvatski savez boćanja za osobe s invalidietetom okuplja 11 klubova, 53 igrača koja su kategorizirana i sudjeluju na natjecanjima, kako u zemlji tako i inozemstvu, te oko 100 članova rekreativaca, a tijekom godine organiziraju pet kola prvenstva, rekao je predsjednik Saveza Damir Juren.

 

Korisnici udruge sv. Bartolomej danas su se upoznali i sa jednim novim sportom, koji je u drugim zemljama već prepoznat, a kod nas je tek na početku. Riječ je o slalomu u kolicima u dvorani, a namjenjen je djeci s cerebralnom paralizom koji mogu samostalno pokretati kolica u dvorani. W slalom predstavila je tajnica za europske projekte u Hrvatskom paraolompijskom odboru, Kristina Družinec.

 

Predsjednik udruge sv.Bartolomej, Josip Blažević, vjeruje da će korisnici pokazati interes za ove sportove, što bi im omogućilo odlazak na natjecanja, a u tom slučaju, rekao je očekuje potporu grada i županije.

Grad će naravno, sukladno proračunskim mogućnostima, pratiti udrugu u svim njenim aktivnostima, obećao je zamjenik gradonačelnika Mario Ćaćić.

U udruzi su uvjereni da će netko od djece pokazati zanimanje za danas prezentirane sportove, osobito boćanje, koje ih može odvesti na državna, ali i međunarodna natjecanja.

Poslušajte što su za naš radio rekli Damir Juren i Kristina Družinec:

Damir Juren

Kristina Družinec