Pritvoren predsjednik braniteljske udruge Mladen Milošević

Pritvoren predsjednik braniteljske udruge Mladen Milošević

Pronevjerio 1,4 milijuna kuna

U Odjelu gospodarskog kriminaliteta PU Šibensko-kninske dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 54-godišnjakom iz Knina osumnjičenim za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave, a sve na štetu udruge i zadruge iz Knina.

Kako neslužbeno doznajemo, riječ je o Mladenu Miloševiću, predsjedniku udruge "Tvrđava"Knin i upravitelju zadruge "Tvrđava". Sumnjiči ga se da je kao službena i odgovorna osoba u vremenu od 1. siječnja 2008. do 31. prosinca 2012. godine,  s ciljem da sebi pribavi protupravnu imovinsku korist, podigao veći iznos novca s žiro računa udruge i zadruge, nije ga polagao u blagajnu ,niti je ustrojio blagajničko poslovanje, već ga je potrošio , odnosno zadržao ga za sebe. Tako je oštetio udrugu za iznos od najmanje 728.537,51 kune, a zadrugu za 707.873,38 kuna, čime je sebi pribavio 1.436.410,89 kuna.

Osim toga, umanjujući prihode i rashode udruge i zadruge, lažirao je financijska godišnja izvješća koja je  ovjeravao potpisom i službenim pečatom te ih takve kao istinite, dostavljao Uredu države revizije i Gradu Kninu.

Osumnjičeni je uz kaznenu prijavu nadležnom Državnom odvjetništvu, pritvoren u policijsku jedinicu PU Šibensko-kninske.