Proglašeni najbolji sportaši Knina u 2015.

Proglašeni najbolji sportaši Knina u 2015. Proglašeni najbolji sportaši Knina u 2015.

U sklopu Dana kninskog sporta sinoć su u Domu HV-a proglašeni najbolji kninski sportaši. Nakon proglašenja prikazan je film Brune Kovačevića o sportskim uspjesima obitelji Kostelić "Gnothi Seauton – Upoznaj samoga sebe". Projekciji filma nazočio je i sam Ivica Kostelić.

Najbolja kninska sportašica u 2015. godini, je Ana Džanan iz Tekvando kluba DIV Knin, koja već godinama postiže sjajne rezultate na domaćim i međunarodnim natjecanjima.

A najbolji kninski sportaš je i ponajbolji hrvatski sprinter, Antonio Zelić, iz atletskog kluba Sveti Ante.

Najbolja ženska ekipa – Ženski rukometni klub Knin, najbolja muška ekipa – Juniori malonogometnog kluba Kijevo Knin, najbolji trener je Dragan Pinjuh, trener najtrofejnijeg kninskog kluba – Tekvando kluba DIV Knin. Najuspješniji sportaš s invaliditetom je Dragan Matić, Klub sjedeće odbojke Knin 95. Najbolja perspektivna momčad su Kadeti Dinare, a cijeli niz mladih sportaša dobili su priznanje kao najveće nade kninskog sporta. Posebno priznanje za doprinos kninskom sportu dodijeljeno je posthumno Zdravku Bužonji i Krešimiru Hrgiću. Poslije proglašenja najboljih sportaša prikazan je film Brune Kovačevića Gnoti Seauton. Priča je to o sportskom uspjehu obitelji Kostelić, a projekciji filma nazočio je i sam Ivica Kostelić.

Film Gnoti Seauton postiže velike uspjehe na domaćim i svjetskim pozornicama, a kninska ga je publika oduševljeno prihvatila, posebno mladi sportaši kojima rad i upornost Kostelića može biti velika motivacija.