Projekt Europski ambasadori močvarnih/vlažnih područja

Projekt Europski ambasadori močvarnih/vlažnih područja Projekt Europski ambasadori močvarnih/vlažnih područja

Danas je u Kninu u organizaciji Ekološke udruge Krka počela obuka za trenere u sklopu međunarodnog projekta Europski ambasadori močvarnih i vlažnih područja koji je vrijedan 329 000 eura. Projektom će se definirati standardi i kvalifikacije za ovo zanimanje, a obuka traje četiri dana.

Projekt se provodi kroz partnerstvo sedam organizacija iz šest zemalja; Francuske, Grčke, Hrvatske, Italije, Portugala i Španjolske. Dva su glavna cilja. Prvi je pružanje kvalitetne obuke za novo zanimanje ambasador močvarnih/vlažnih područja čime se otvaraju ambiciozne i održive profesionalne perspektive nezaposlenim osobama s područja ovih šest europskih zemalja. Drugi cilj odnosi se na zaštitu i promicanje prirodnih močvara i europskih rijeka.

U sklopu obuke za trenere svaki od partnera detaljno će predstaviti svoj modul i jednu praktičnu vježbu koja će se održati na kninskim rijekama, jezerima ili močvarama. 

Projekt AMHE

Obuka traje do 29. listopada, a okupljeni projektni menadžeri zadovoljni su međusobnoom suradnjom i razmjenom iskustava.