Projekt "Razvoj vještina"

Projekt "Razvoj vještina"

Novi trendovi u obrazovanju uključuju ispitivanje tržišta rada i školovanje za stvarne potrebe. Tim smjerom ide i Pučko otvoreno učilište u Kninu kroz projekt "Razvoj vještina". Projekt je vrijedan više od 126 tisuća kuna, od kojih gotovo 89 posto sufinancira Europska unija.

Cilj je osposobiti i zaposliti dugotrajno nezaposlene osobe. Projekt je u prvoj fazi ispitivanja stvarnih potreba. Druga faza obuhvaća edukaciju predavača Pučkog otvorenog učilišta, a u trećoj fazi bit će izabrani krajnji korisnici, objasnila je Nera Bošnjak, voditeljica projekta

Pučko otvoreno učilište do sada je provelo cijeli niz programa osposobljavanja i usavršavanja. Najveća nagrada je kada vidimo da se neka od osoba zaposlila, kaže Sandra Žulj, stručna pedagoška voditeljica pri učilištu.

Ciljna skupina će brojati sto osoba, projekt će izabrati njih 45 za tri programa osposobljavanja za tri potpuno nova zanimanja. Partner Pučkom otvorenom učilištu je Grad Knin, a suradnici su regionalni šibenski i područni kninski uredi Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Javno predstavljanje projekta "Razvoj vještina" će biti u četvrtak, 30. siječnja u 12 sati, u prostoru Pučkog otvorenog učilišta Knin.