Promocija prvostupnika i specijalista struke

Promocija prvostupnika i specijalista struke

Danas je u Kninu održana jubilarna deseta promocija 52 stručnih prvostupnika i specijalista Veleučilišta "Marko Marulić". U sklopu svečane promocije dodijeljena su i priznanja dekanice najboljim studentima.

Na desetoj promociji kninskog veleučilišta prisegnulo je 37 stručnih prvostupnika i 15 specijalista ekonomije. Od stručnih prvostupnika 19 ih je s Trgovinskog poslovanja s poduzetništvom, osam s Poljoprivrede krša – biljne proizvodnje , dvoje s Poljoprivrede krša, te osam s Prehrambene tehnologije. Dekanica veleučilišta Lovorka Blažević čestitala je prvostupnicima kazavši kako su danas postigli jedan važan životni cilj.

Buduće mlade stručnjake pozdravio je i kninski gradonačelnik Marko Jelić, te im poručio poručio da se i dalje usavršavaju, ali i da svojim znanjem i radom mijenjaju svijet.

Zamjenik Šibensko-kninskog župana Nikola Blažević je naglasio kako županija, u skladu sa svojim mogućnostima nastoji što više unaprijediti visoko školstvo na našem području.

U ime prvostupnika nazočnima se obratila stručna specijalistica ekonomije Irena Gambiroža.

U sklopu promocije dodijeljena su i priznanja dekanice najboljim studentima, a to su: Romanela Simić, Marko Rakić, Matea Poljan, Barbara Hrga i Irena Gambiroža. Prvostupnike su promovirali njihovi profesori pročelnici pojedinih odjela: Andrijana Kegalj, Marija Vrdoljak i Zoran Maričić.