Proslavljena 29. obljetnica osnutka HDZ-a u Šibeniku

Proslavljena 29. obljetnica osnutka HDZ-a u Šibeniku Proslavljena 29. obljetnica osnutka HDZ-a u Šibeniku

U Šibeniku je svečano proslavljena 29. obljetnica osnutka HDZ-a Šibenik i HDZ-a Šibensko-kninske županije, kojoj je nazočio i predsjednik stranke Andrej Plenković. Uoči proslave, Plenković je održao sastanak sa županom Paukom i šibenskim gradonačelnikom Burićem, te sa županijskim odborom stranke.

Čestitajući okupljenima na 29. obljetnici osnutka HDZ-a, predsjednik stranke Andrej Plenković osvrnuo se i na aktualna društveno-politička događanja i gospodarsku situaciju u zemlji. Plenković je rekao kako je Hrvatska danas suvrenea i razvijena zemlja, članica EU i NATO-a, te da je ostvarila sve svoje strateške ciljeve. No, Plenković je upozorio i na neka negativna kretanja u državi, kao što je loša demografska situacija, praznine u pravosuđu, sporost administracije i nedostak radne snage, dok je politički tajnik stranke, ministar Lovro Kuščević posebno ukazao na predstojeće izbore za Eurospki parlament, gdje očekuje pobjedu HDZ-a.

Predsjednik županijskog odbora HDZ-a Nediljko Dujić prisjetio se na dane stvaranja HDZ-a na šibenskom području, ali je rekao da se sada treba okrenuti budućnosti i mladima. Posebno je pohvalio dobru suradnju između središnje i županijske vlasti koja, po njegovim riječima daje odlične rezultate.

Predsjednik gradske organizacije Željko Burić naglasio je kako je Šibenik nakon desetljeća stagnacije postao grad koji napreduje u svim segmentima, i pri tome zadržao svoju autentičnost, a župan Goran Pauk tvrdi kako HDZ desetljećima vlada županijom, zato što mu birači vjeruju, a to znači, rekao je Pauk, da ono što obećaju, to i ostvare.