S radom počeo Centar za razvoj vještina

S radom počeo Centar za razvoj vještina

U veljači počinje prva radionica

Tijekom provedbe EU projekta „Vještine za promjene“, Pučko otvoreno učilište Knin  osnovao je Centar za razvoj vještina. Nakon provedena dva seminara obavljena je selekcija  kandidata koji će proći dodatno obrazovanje u Centru, te je od  njih 60-ak odabrano 32, a to su sve dugotrajno nezaposlene mlade osobe.  Podsjetimo, riječ je o projektu vrijednom 120.000 eura, a Europska unija ga sufinancira sa 105 000. Cilj mu je  povećati zapošljivost ugroženih skupina,tj. trajno nezaposlenih mladih ljudi.

Odabrani kandidati će u okviru rada Centra steći potrebne vještine i kompetencije za lakšu integraciju na tržište rada. Kako su , zbog strogo postavljenih kriterija Europske unije, u Pučkom učilištu strahovali da se s kninskog područja neće javiti dovoljan broj kandidata, projekt su proširili i na ostale ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u županiji. Pokazalo se da je strah bio neopravdan, interes  mladih je  bio doista velik i na kraju je izabrano njih trideset dvoje, koje već u veljači očekuje prva radionica za razvoj društvenih vještina. 22 polaznika će proći programe osposobljavanja za kuhara,konobara, bravara i varioca, za što će na kraju dobiti certifikat,  dok će ostali pohađati poduzetnički seminar.

U okviru djelovanja Centra za vještine provest će se i niz aktivnosti iz područja obrazovanja uz popratna individualna savjetovanja korisnika.