Sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije

Sjednica Županijske skupštine Šibensko-kninske županije

Šibensko-kninski župan Goran Pauk ponovno je negirao mogućnost da bilo koja dalmatinska županija odlaže svoj otpad na području šibenskog Bikarca. Odgovor je to na vijećničko pitanje postavljeno na sjednici Županijske skupštine koja je, među ostalim, izglasala i treći rebalans ovogodišnjeg proračuna.

 

 

Namjena šibenskog Regionalnog centra za zbrinjavanje otpada ponovno je zaintrigirala županijske vijećnike. U situaciji kada je državna vlast ukinula brojne institucije u Šibeniku, središtu županije, nije li nemoguće pretpostaviti da će u regionalnoj podjeli i rješavanju sudbine Bikarca ova županija izvući deblji kraj, zapitala se Iris Ukić Kotarac s Nezavisne liste Stipe Petrine.

"Mislim da mi nismo u poziciji išta birati, odnosno, da će nama bilo EU, ili vaša odnosno njihova politika doslovno nametnit rješenje. Tako da vas ja pitam dajete li vi riječ da Bikarac neće postat regionalno smetlište cijele Dalmacije."

 Nijedna županija, osim Šibensko-kninske, neće odlagati otpad na Bikarac, kategoričan je bio šibensko-kninski župan.

"Dajem vam riječ da se to neće dogoditi - niti će nas hrvatska država raščerečit kao županiju, prema tome, pripast ćemo tamo di zaslužujemo ako se stvore regije. I Bikarac će biti samo županijski, evo dajem vam svoju riječ."

 

Županijski su vijećnici, među 15 točaka dnevnog reda, danas odlučivali i o trećem rebalansu ovogodišnjeg proračuna. Rebalans ima pozitivan predznak - proračunsko povećanje iznosi 10% više od planiranih sredstava. I to zbog državne dotacije od 7 milijuna i 800 tisuća kuna za sufinanciranje prijevoza srednjoškolaca te većeg priljeva novca od poreza na dohodak.