Štrajk članova sindikata Preporod

Štrajk članova sindikata Preporod

U nešto više od 360 škola štrajkalo je oko 9 tisuća zaposlenih. U kninskim školama u štrajku je bilo 33-oje od 36 članova. Istodobno osam sindikata javnih službi, koji su potpisali sporazum s Vladom, nastavlja kampanju za pravednije plaće.

Odaziv je bio solidan, ocijenio je predsjednik sindikata Preporod Željko Stipić pitajući se želi li Vlada uopće da plaće u sustavu odgoja i obrazovanja budu usporedive s gospodarstvom. Da žele, kaže, već bi nešto konkretno napravili.

stipić

Stipić je upozorio kako val iseljavanja povlači i učitelje

stipić 2

U Kninu je štrajk proveden u obje srednje škole i Osnovnoj školi Dr. Franje Tuđmana. O odazivu govore školski sindikalni povjerenici Jasna Brečić, Tomislav Čolak i prije njih Dragan Boduljak iz Srednje škole Lovre Montija

knin

Osam sindikata javnih službi, koji su jučer potpisali sporazum s Vladom o povećanju osnovice plaće u idućoj godini od 3 pa još 2 posto, nastavljaju kampanju za pravednije plaće i boljitak za sve građane, istaknuli su na konferenciji za novinare u Zagrebu.
Koliko će spomenuto povećanje biti u neto iznosu na plaći, odgovorio je čelnik Matice hrvatskih sindikata, Vilim Ribić:

Ribić o povećanju

Predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih su srednjim školama Hrvatske Branimir Mihalinec podsjetio je kako ni jedna vlada do sada, pa ni aktualna, nije bila spremna za stvarne promjene, zbog čeka, ističe, treba pokrenuti građane kako bi izvršili pritisak na Vladu da pokrene promjene.