Svečana sjednica Gradskog vijeća

Svečana sjednica Gradskog vijeća Svečana sjednica Gradskog vijeća

U povodu Dana grada i blagdana Sv. Ante održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Knina. Na sjednici su dodijeljena priznanja zaslužnim pojedincima, a čelnici gradova Knina i Vrlike, te općina Kijeva i Civljana, potpisali su Memorandum o pokretanju projekta "Destinacija Dinara".

Svečana sjednica održana je točno godinu dana nakon što je ova gradska uprava preuzela Knin. I tijekom tih godinu dana grad je, prema riječima gradonačelnika, vratio veći dio dugovanja, dok se vraćanje cijeloga duga predviđa iduće godine.
Grad je u proteklom razdoblju povećao davanja za novorođene bebe, nabavio je cisternu za vodoopskrbu prigradskih naselja, postao je Pametan grad uvođenjem e-usluga građanima. Intenzivno se radi na Intervencijskom planu, brine se o zaštiti okoliša, a razvoj turizma jedan je od prioriteta. S tim ciljem, čelnici gradova Knina i Vrlike, te općina Kijeva i Civljana potpisali su Memorandum o pokretanju projekta "Destinacija Dinara".
"Grad Knin i cijeli ovaj kraj imaju jedan ogroman gospodarski, turistički i kulturni potencijal na kojem se mora temeljiti njihov razvoj, a Županija će uvijek, u skladu sa svojim proračunskim mogućnostima, biti suradnik i vjetar u leđa Kninu", poručio je na svečanosti Šibensko-kninski župan Goran Pauk.
Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća uručena su priznanja zaslužnim pojedincima.
Dobitnici Plakete Grada Knina su Marijan Jerković za 78 puta darovanu krv i osobit doprinos dobrovoljnom darivanju krvi, i Ivica Šimić za značajan doprinos kninskoj umjetnosti kroz suvremeno promišljanje i interakciju društva i kulture.
Nagradu Grada Knina dobili su Mario Preden, za uspjehe u radu s mladim osobama osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta te u promicanju znanja i obrazovanja.
Jovanka Trišić, za izniman doprinos u radu s djecom i mladima s teškoćama u razvoju te osobama s invaliditetom.
Nikola Zoričić za izniman doprinos kninskom sportu kroz djelovanje u NK Dinara Knin te za uspjehe postignute u kreiranju kninskih interijera.
Mr. sc. Siniša Krajač, za izniman doprinos  na poboljšanju, osiguranju uvjeta i razvoja kninskog sporta. 
Svečanu sjednicu svojom nazočnošću uveličali su brojni visoki uzvanici, među kojima i državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac, saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev, župan i njegovi zamjenici Nikola Blažević i Anja Šimpraga, te predstavnici institucija Šibensko-kninske županije, gradova i općina, predstavnici vojske i policije, crkveni velikodostojnici te predstavnici udruga civilnog društva.
U programu je sudjelovao i kninski slavuj Hrvoje Marić.