Tematska sjednica o Intervencijskom planu

Tematska sjednica o Intervencijskom planu

Kninski gradski vijećnici HDZa, potaknuli su održavanje tematske sjednice, kako bi saznali u kojoj je fazi provedba velikog europskog projekta, kojim je Kninu, prije godinu i pol dana, u vrijeme dok je HDZ bio na vlasti, dodjeljeno 180 milijuna bespovratnih kuna.

Da bi se ti novci povukli, trebalo je imati spremne projekte, a mi smo naslijedili tek listu želja, rekao je dogradonačelnik, zadužen za ovaj projekt, Mario Ćaćić.

HDZov Marinko Tokmakdžija, odgovorio je kako to jesti bila lista želja 2014 i 2015 gdine, te da se od želja i počinje. No, zanima ga što su vladajući radili proteklih 8 mjeseci, od kako su preuzeli odgovornost za grad i ovaj projekt. Stoga HDZovci traže da im se pismeno dostave sve aktivnosti i komunikacija koja je vođena s Ministarstvima i Agencijama, vezana za projekt.

Gradonačelnik Marko Jelić odgovorio je kako je grad do sada napravio geodetske podloge za Tvrđavu, Krku, a radi se na imovinsko pravnim poslovima za staru gradsku jezgru.

"Mi novce imamo, ali bez ovih preduvjeta nećemo iskoristiti ni kunu", naglasio je Jelić

Knin, kroz ovaj projekt, želi gospodarski i turistički oživjeti grad, otvoriti radna mjesta, zaustaviti iseljavanje.

Samo za poduzetničke i socijalne projekte, gradu je na raspolaganju 45 milijuna kuna.

Inače, za provedbu ovako velikog projekta, potrebno je zaposliti još ljudi. No na raspisani natječaj, nije se javio nitko, kaže gradončelnik Jelić, jer takvi stručnjaci ne žele raditi za plaću gradskog pročelnika. Ipak, nada se da će Knin do 2023-će iskoristiti svih 180 milijuna bespovratnih kuna.