Tijekom Garden festivala zaplijenjena veća količina droge

Tijekom Garden festivala zaplijenjena veća količina droge

Droga se dilala na veliko

Za vrijeme "The Garden" festivala, koji je od 9-26. srpnja održan u Tisnom i Pirovcu, policija je zaplijenila veću količinu droge o čemu je danas na konferenciji za novinare izvijestio načelnik PU Šibensko-kninske Ivica Kostanić.

Kod 37 osoba pronađeno je i oduzeto ukupno 172 komada tableta ekstazy, 25,63 grama droge ketamin, 287,38 gr marihuane, 55,68 gr metamfetamina, 19,24 gr hašiša, 1,7 gr amfetamina i 1,3 gr psihocibinske gljive. Isto tako  kod osumnjičenih je pronađeno 10 800 kuna za koje se osnovano sumnja da potječu od prodaje droge.

Zbog neovlaštenog posjeda veće količine droge radi prodaje , uz kaznene prijave, pritvorena su trojica zagrepčana u dobi od 22,23 i 24 godine kao i 36-godišnji slovenski državljanin. Druga pak dvojica zagrepčana, 19-godišnjak i 20-godišnjak kao i 19-godišnjak iz Velike Gorice  osumnjičeni su za neovlašten posjed droge, te će protiv njih biti podnijeta kaznena prijava.

Optužni prijedlozi zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe opojnih droga radi neovlaštenog posjeda  manje količine droge, podnijeti su protiv dvojice šibenčana, četvorice vodičana, trojice zadrana i jednog zagrepčanina. Izdano je i 19 obveznih prekršajnih naloga stranim državljanima – deset britanskih, četiri belgijska, dva njemačka i po jedan švedski, nizozemski i slovački, od kojih su naplaćene novčane kazne u ukupnom iznosu od 65 227 kuna.