U Kistanjama osnovano Vijeće za prevenciju kriminaliteta

U Kistanjama osnovano Vijeće za prevenciju kriminaliteta

3. srpnja u prostorijama općine Kistanje, održan je radni sastanak s ciljem aktiviranja Vijeća za prevenciju kriminaliteta i definiranja prioriteta njegovog rada.

Ovom sastanku ispred Ravnateljstva policije nazočila je Sandra Weber, Tamara Karajica ispred međunarodne organizacije UNDP, te Goran Reljić, načelnik općine Kistanje, te policijski službenici PU šibensko-kninske, PU zadarske i PU splitsko-dalmatinske koji su dali potporu u provedbi preventivnih projekata usmjerenih na rad s djecom, mladima i njihovim roditeljima.

Riječ je o projektima razvojne prevencije usmjerene na djecu osnovnoškolskog uzrasta kao i njihove roditelje, a koji se odnose na izgradnju sustava i kulture dijaloga, tolerancije, nediskriminacije i uvažavanja različitosti, te sprječavanja svih oblika nasilja.

Osim prezentacije konkretnih preventivnih projekata, predstavnicima općine Kistanje prezentirani europski standardi, te strategija primjene znanosti i iskustva dobre prakse kako bi se osnažila prevencija kriminaliteta u ovoj lokalnoj zajednici uz prikaz organizacijskih i akcijskih uputa korisnih za rad Vijeća za prevenciju kriminaliteta.