U Kninu obilježen "Dan mimoza" i Nacionalni dan borbe protiv raka

U Kninu obilježen "Dan mimoza" i Nacionalni dan borbe protiv raka U Kninu obilježen "Dan mimoza" i Nacionalni dan borbe protiv raka

U Kninu, kao i diljem Hrvatske danas se obilježava Dan mimoza i Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice. Ovu javnozdravstvenu akciju, jedanaestu po redu, i ove godine organizira Liga protiv raka grada Knina.

Svake se godine treće subote u mjesecu siječnju, s ciljem borbe protiv raka vrata maternice, obilježava Dan mimoza i Nacionalni dan borbe protiv raka vrata maternice. 

Cilj ove javnozdravstvene akcije podizanje svijesti javnosti, a posebice žena, o važnosti redovitih pregleda, kako bi zahvaljujući preventivnim mjerama izbjegli smrtnost od raka vrata maternice. 
Aktivistice kninske Lige protiv raka prodaju mimoze, koje je ove godine donirao Grad Knin, i skupljaju priloge za pomoć oboljelima od raka.

Pozivamo sve građane da se pridruže u obilježavanju i simboličnom kupnjom mimoza podrže borbu protiv raka vrata maternice.

U Šibeniku Liga protiv raka Šibensko – kninske županije danas je organizirala okrugli stol uz sudjelovanje i ginekologa OB Šibenik i liječnika iz Županijskog zavoda za javno zdravstvo.