U Kninu rođena prva beba u županiji

U Kninu rođena prva beba u županiji U Kninu rođena prva beba u županiji

Prva beba u Šibensko-kninskoj županiji, rođena je u Kninu 1.siječnja. Sat vremena iza pola noći na svijet je stigao mali David, četvrto dijete obitelji Karamatić iz Kistanja. Njega i njegovu majku Mariju danas su posjetili dožupan Nikola Blažević i gradonačelnik Knina Marko Jelić.

Uz buket cvijeća, dožupan Blažević mladoj je majci uručio je i dar Županije – tisuću kuna.

U prva dva dana ove godine u kninskom su rodilištu rođene dvije bebe, a zadnjeg dana stare godine, u poslijepodnevnim satima stigao je još jedan dječak. Dobra je to najava za natalitet u Kninu, nada se voditelj odjela ginekologije, primarijus Stipe Krezo, ističući kako je lani u Kninu rođeno 148 beba, samo godinu prije bilo ih je 183, a 2014-te čak 230:

" U 2017-toj bilježimo 20 posto poroda manje u odnosu na godinu prije, a to je vjerojatno odraz činjenice da je Knin tranzicijsko mjesto, zato nas iznimo veseli ovako dobar početak ove godine".

Mali David četvrta je beba u obitelji Karamatić, koja sada ima tri sina i kćer. 29-godišnja majka Marija smatra to darom.

Dožupan Blažević drži da će Vladine mjere demografskog oporavka, za što je osigurano oko dvije i pol milijarde kuna, pomoći da se broj rođenih beba u našoj županiji značajno poveća.

Grad Knin je naknadu za novorođeno dijete u ovoj godini povećao na tri tisuće kuna, a gradonačelnik Jelić još je jučer obišao nove stanovnike naše županije i grada, te im  uručio dar.

Dožupan Blažević i gradonačelnik Jelić, obišli su i ostale rodilje i bebe koje su trenutačno na odjelu.

 

Marija Karamatić

Preuzmite datoteke

Marija Karamatić 289,9 kB