U Radoniću otvoren dječji vrtić

U Radoniću otvoren dječji vrtić U Radoniću otvoren dječji vrtić

U Radoniću kod Drniša, danas je svečano otvoreno područno odjeljenje Dječjeg vrtića Drniš. Investicija je vrijedna oko milijun i 200 tisuća kuna, od čega je Ministarstvo demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, osiguralo 470 tisuća kuna.

Vrtić je svečano otvorila državna tajnica Marija Pletikosa, koja je naglasila da ovo ministarstvo provodi dvije mjere vezane uz dječje vrtiće. Jedna je poboljšanje materijalnih uvjeta, iz koje je financirana obnova vrtića u Radoniću, jednog od njih ukupno 311 u Hrvatskoj. U Šibensko kninskoj županiji, na taj je način obnovljeno 7 vrtića, pa je kroz ovaj europski projekt naša županija povukla oko 5 milijuna kuna.

Vrtić je uređen u bivšoj područnoj školi, koja je zatvorena jer nije bilo dovoljno djece, a gradonačelnik Drniša Josip Begonja izrazio je nadu da će se na ovaj način pomoći mladim obiteljima da ostanu na ovim područjima.

U novi vrtić već je upisano 19-oro djece, a bit će primljena i djeca koja nisu s područja Radonića.

Uz dječiji vrtić u Radoniću, u Drinovcima se gradi još jedan, potpuno novi. Time se stvara društvena infrastruktura koja će omogućiti mladim obiteljima da ostaju u svojemu kraju, a neke možda potakne i da se vrate.

Otvaranju vrtića nazočila je, među ostalim, i zamjenica Šibensko kninskog župana, Darija Puljić, te ravnateljica Dječjeg vrtića Drniš Niveska Vlaić.