U Šibensko-kninskoj županiji bez posla 6441 osoba

U Šibensko-kninskoj županiji bez posla 6441 osoba

Nezaposlenost pala za 0,4%

Kako se i očekivalo, stopa nezaposlenosti i dalje pada na mjesečnoj razini, no dinamika pada je usporena što je rezultat   uobičajenih sezonskih kretanja. Krajem kolovoza u Šibensko-kninskoj županiji nezaposlena je 6441 osoba što je samo 26 osoba manje nego u srpnju , no još uvijek 38 osoba više nego lanjskog kolovoza. Evo kako to izgleda po ispostavama; Šibenik broji tri tisuće nezaposlenih, slijedi Knin s 2164, Vodice sa 668 i Drniš sa 607 nezaposlenih. Dok je u Šibeniku i Vodicama broj nezaposlenih  nešto manji, u Drnišu i Kninu  ipak više ljudi na burzi rada, no tek neznatno, za 1,5%,  odnosno 0,1%.

No, Knin može biti zadovoljan kad uspoređujemo podatke s istim mjesecom  prošle godine. Dok je  u spomenute tri ispostave nezaposlenost povećana,  Knin bilježi smanjenje od čak 5,5%. Na žalost, nije to rezultat nekog značajnijeg gospodarskog oporavka Knina, već  uglavnom većeg broja zaposlenih  u kninskom DIV-u kao i na sezonskim poslovima.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje  od deset najtraženijih zanimanja prošloga mjeseca na prvom je mjestu prodavač, potom konobar,čistač, medicinska sestra,  a na začelju su prosvjetni djelatnici.