U subotu EKO-DAN za planet Zemlju

U subotu EKO-DAN za planet Zemlju

Grad Knin poziva sve klince i klinceze na sudjelovanje u zabavno-edukativnom programu „Eko-dan za planet Zemlju“ povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje. Program će se održati u subotu, 27. travnja od 10.00 do 12.00 sati u parku kod kružnog toka.

Mališani će pod vodstvom animatora sudjelovati u radionicama, plesovima, igrama i kvizu na temu očuvanja okoliša i gospodarenja otpadom. Na zabavan način naučit će kreativno koristiti papir, karton i plastiku u igri te kako odvajati otpad.  

Projekt „𝐄𝐤𝐨 𝐫𝐞𝐠𝐢𝐣𝐚: 𝐏𝐫𝐨𝐯𝐞𝐝𝐛𝐚 𝐢𝐳𝐨𝐛𝐫𝐚𝐳𝐧𝐨-𝐢𝐧𝐟𝐨𝐫𝐦𝐚𝐭𝐢𝐯𝐧𝐢𝐡 𝐚𝐤𝐭𝐢𝐯𝐧𝐨𝐬𝐭𝐢 𝐨 𝐨𝐝𝐫𝐳̌𝐢𝐯𝐨𝐦 𝐠𝐨𝐬𝐩𝐨𝐝𝐚𝐫𝐞𝐧𝐣𝐮 𝐨𝐭𝐩𝐚𝐝𝐨𝐦 𝐧𝐚 𝐩𝐨𝐝𝐫𝐮𝐜̌𝐣𝐮 𝐊𝐧𝐢𝐧𝐚, 𝐕𝐫𝐠𝐨𝐫𝐜𝐚, 𝐏𝐢𝐫𝐨𝐯𝐜𝐚, 𝐁𝐢𝐬𝐤𝐮𝐩𝐢𝐣𝐞, 𝐓𝐫𝐢𝐛𝐮𝐧𝐣𝐚 𝐢 𝐊𝐢𝐣𝐞𝐯𝐚“ financira se kroz Program obrazovno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 487.808,50 kuna, a bespovratna sredstva su odobrena u iznosu od 414.637,21 kuna, što je 84,9999969% ukupno prihvatljivih troškova. Nositelj projekta je Grad Knin, a projekt obuhvaća sljedeće jedinice lokalne samouprave: Grad Knin, Grad Vrgorac, Općina Pirovac, Općina Biskupija, Općina Tribunj i Općina Kijevo.

𝐑𝐀𝐃𝐈𝐎𝐍𝐈𝐂𝐄:
🔴 Šašave meduze - izrada meduza od plastičnih boca
🔵 Trash moda - izrada odjeće od novina i raznog otpadnog materijala (čepovi i slično)

𝐙𝐀𝐁𝐀𝐕𝐍𝐎 𝐄𝐃𝐔𝐊𝐀𝐂𝐈𝐉𝐒𝐊𝐈 𝐏𝐑𝐎𝐆𝐑𝐀𝐌:
Animacijski program koji uključuje ples i glazbu uz voditelja i animatore. Izmjenjuju se navođeni ples i igre.

𝐈𝐆𝐑𝐄:
🔷 Kao kuglana (kuglana sa čunjevima od plastičnih boca)
🔺 Konzervirani toranj (rušenje tornja od limenki)
🔷 Eko! Eko! (natjecanje u brzom rasortiravanju otpada od plastike,
stakla i papira)
🔺 Čep u dalj (natjecanje u bacanju čepova u dalj)

𝐄𝐊𝐎/𝐓𝐑𝐀𝐒𝐇 𝐊𝐕𝐈𝐙
🌿 Kratki kviz na temu zaštite okoliša