U tijeku su posljednje pripreme za proslavu "Oluje"

U tijeku su posljednje pripreme za proslavu "Oluje" U tijeku su posljednje pripreme za proslavu "Oluje"

Knin se priprema za proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja. Uređuju se zelene površine , čiste gradske ulice, a na trgu Ante Starčevića postavlja se pozornica na kojoj će se održati kulturno zabavni program. Već uoči središnje proslave u Knin stižu grupe gostiju.

 

Pred nama ju turnir u sjedećoj odbojci, prijateljska nogometna utakmica veterana Dinara i DOŠK-a, kao finalna utakmica malonogometnog turnira Oluja kup 2019. Sve se održava u subotu.

 

U organizaciji Ministarstva hrvatskih branitelja na Marunuši će se u subotu s početkom u 19h održati revija filmova o Domovinskom ratu ( u slučaju lošeg bremena u dvorani studentskog doma).

 

U nedjelju, 4. kolovoza na parkiralištu kod autobusnog kolodvora Hrvatska vojska izložit će taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme. U poslijepodnevnim satima su revijalne nogometne utakmice na igralištu NK Dinare, a u 20,30h na Trgu Ante Starčevića počinje XIII smotra folklora "Knin 5. kolovoza". Moto party je na Marunuši u 23h.

 

5. kolovoza počinje budnicom ulicama grada u 06,30h i mimohodom motocikala i starodobnih vojnih vozila. Toga dana u Kninu će biti cijela Vlada i predsjednica države Kolinda Grabar Kitarović koji će s predstavnicima braniteljskih udruga položiti vijence i zapaliti svijeće kod spomenika pobjede "Oluja 95" gdje će i održati prigodne govore. Na tvrđavi će se čitati povjesnice , a u 9,43h zavijorit će se hrvatska trobojnica.

 

Svetu misu u 12h u crkvi GVHKZ predvodit će zadarski nadbiskup mnsgr. Želimir Puljić.

Podjela graha svim posjetiteljima Knina bit će od 13h u parku nasuprot zgrade gradske uprave, a u 21h na Trgu Ante Starčevića održat će se koncert Zlatka Pejakovića, Mladena Grdovića i Jasmina Stavrosa.