"Uskrs u Kninu" na Veliku subotu

"Uskrs u Kninu" na Veliku subotu

NA VELIKU SUBOTU ODRŽAVA SE MANIFESTACIJA „USKRS U KNINU“ - Uskršnji doručak, sajam, podjela pogača, radionice i program za djecu, najavili su iz Turističke zajednice Grada Knina.

Organizatori pozivaju sve građanke i građane i žitelje okolice da im se pridruže na neformalnom i opuštenom druženju u parku kod kružnog toka.

Napominju kako udruženim snagama Turističke zajednice grada Knina i naših lokalnih OPG-ovaca, obrtnika, poduzeća i ustanova, za Kninjane i Kninjanke pripremaju bogati uskršnji doručak i Uskršnji sajam, koji će ponuditi sve potrebno za blagdane i ovo doba godine. Nije zaboravljena ni, sad već tradicionalna, podjela uskršnjih pogača, a za to se ove godine pobrinuo Grad Knin, koji će dijeliti pogače od 10.00 sati.

Također, ekipa iz Ekološke udruge Krka priprema zabavnu radionicu izrade uskršnjih ukrasa, a udruga Naše ognjište održat će radionicu izrade narukvica od tkanja.

Vrijeme od  11.00 do 12.00 sati rezervirano je za igre za djecu uz prigodne nagrade; velika potraga za jajima, tradicionalno tucanje s jajima i uskršnja utrka.

„Najavljeno je lijepo vrijeme pa ovom prilikom pozivamo sve da nam se pridruže i iskoriste sunčano subotnje jutro za neformalno i opušteno druženje, hrani, sajam i igre“ – poručuju iz Turističke zajednice grada Knina.  

PROGRAM  „USKRS U KNINU 2019.“

10.00 USKRŠNJI DORUČAK
OPIS: Udruženim snagama Turističke zajednice grada Knina i naših lokalnih OPG-ovaca, obrtnika, poduzeća i ustanova, za Kninjane i Kninjanke pripremamo bogati uskršnji doručak. Veliko hvala svim donatorima, a posebno ćemo ih izdvojiti kada se popis finalizira.
10.00 GRAD KNIN: PODJELA USKRŠNJIH POGAČA
OPIS: Nije zaboravljena ni, sad već tradicionalna, podjela uskršnjih pogača, a za to se ove godine pobrinuo Grad Knin.
10.00 – 12.00 USKRŠNJI SAJAM
OPIS: Cilj ovog sajam je građanima i građankama ponuditi proizvode koji su im potrebni za blagdane i ovaj period u godini. Prijave za izlaganje traju do srijede, 17. travnja, a sve informacije dostupne su na našoj internetskoj stranici: http://www.tz-knin.hr/index.php/315-javni-poziv-za-sudjelovanje-na-uskrsnjem-sajmu
Od potvrđenih izlagača zasad sudjeluju: OPG MARKOŠ, OPG PROMINKA, OPG PETAR RADIĆ (DINARSKI MED), CVJEĆARNA „VJEČNI CVIJET“, OBRT „CONTROL C“, UDRUGA CARZA, KUD KRALJ ZVONIMIR , LIKOVNA UDRUGA KNIN, UDRUGA NAŠE OGNJIŠTE.
10.15 - 11.00 EKOLOŠKA UDRUGA KRKA: RADIONICA IZRADE USKRŠNJIH UKRASA
OPIS: Iz Ekološke udruge Krka pripremaju nam zabavnu radionicu izrade uskršnjih ukrasa. Idealno za djecu, ali i roditelje kao poklon za najmilije ili dodatak domu tijekom ovih blagdana.
10.15 – 11:00 UDRUGA NAŠE OGNJIŠTE: RADIONICA IZRADE NARUKVICA OD TKANJA
OPIS: Iz udruge Naše ognjište pripremaju korisnu i zanimljivu radionicu izrade narukvica od tkanja. Idealna prilika za naučiti nešto novo, a usput dobiti uskršnji poklon za nekoga vama bliskoga.
11:00 – 12:00 – VELIKA POTRAGA ZA JAJIMA, NATJECANJE U TUCANJU JAJA I USKRŠNJA UTRKA
OPIS: Uz uskršnju zečicu Magdalenu, koja će sveprisutne animirati za vrijeme trajanja cijele manifestacije, najmlađi će se uputiti u veliku potragu za skrivenim jajima. Za one koji pronađu najviše skrivenih jaja, pripremili smo prigodne nagrade. Također, održat će se i tradicionalno tucanje jaja i uskršnja utrka.