Usvojen drugi rebalans gradskog proračuna

Usvojen drugi rebalans gradskog proračuna

Višak prihoda i primitaka 11.640.000 kuna

Gradski vijećnici Knina usvojili su drugi rebalans ovogodišnjeg proračuna. U odnosu na prvi rebalans i prihodi i rashodi  su umanjeni za milijun i sto tisuća kuna, pa tako prihodi iznose 48,5 milijuna , a rashodi 36,8 milijuna kuna. Višak  prihoda od 11 milijuna 640 tisuća kuna koristit će se za pokriće prenesenog manjka iz prethodnih godina.

Grad je ove godine ostao bez planiranih milijun i pol kuna koje je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost trebao uplatiti za provedbu projekta ekološke rasvjete, pa je i taj dio trebalo rebalansirati.

S druge pak strane, gradska blagajna kani se napuniti novcem od naplate upravnih i  administrativnih pristojbi, tj od prodaje biljega i to  u iznosu od 228 tisuća kuna. Značajan prihod od 198 000 kuna namaknut će se legalizacijom bespravno sagrađenih objekata, dok se prodajom građevinskih objekata planiran uprihodovati 315 000 kuna.

Što se tiče rashoda, povećani su u uredu gradonačelnice i to za 80 tisuća kuna.  Novac je namijenjen za kupnju materijala, za usluge kao i  troškove čajne kuhinje. U Upravnom odjelu  za društvene djelatnosti povećavaju se rashodi za kulturne priredbe i sportske klubove, ali i novčane naknade kućanstvima. 250 000 kuna namijenjeno je održavanju javnih površina i građevinskim radovima u gradu Kninu.