Usvojen gradski proračun za 2014.

Usvojen gradski proračun za 2014.

Iznosi 43.260.000 kuna

Gradski vijećnici Knina usvojili su proračun grada za 2014. u iznosu od 43 milijuna 260 tisuća kuna. Proračun je realan, održiv, ali i razvojni ,kazala je gradonačelnica Josipa Rimac. 19 milijuna kuna Grad planira uprihodovati od poreza na dohodak, 4 milijuna od komunalne naknade i doprinosa. Plaće zaposlenika gradske uprave i djelatnika ustanova u vlasništvu grada neće se rezati, poručila je gradonačelnica.

Vijećnik SDP-a Mirko Antunović upozorio je na činjenicu da je stavka za plaće zaposlenika uvećana bez obzira što je smanjen broj pročelnika. Kritizira gradsku upravu na velik dug koji se, po njegovom mišljenju, neće vraćati ni iduće godine, dapače ,kaže, uvećat će se za milijun i pol kuna.

 Uredno izvršavamo sve svoje obveze, niti jedan dan Grad Knin nije bio u blokadi i niti jedan mjesec nije se  dogodilo da radnici ne dobiju plaću, odgovara gradonačelnica.

Kad je kazala da je proračun razvojni, Josipa Rimac je mislila na velike komunalne projekte. U rekonstrukciju ide Tomsilavova ulica, uredit će se nogostupi u gradu, obnoviti i postaviti nova javna rasvjeta te graditi vodovodna mreža u nekim prigradskim naseljima.

Gradski vijećnnici su usvojili i programe javnih potreba u kulturi, sportu, civilnih udruga, te  socijalnih davanja za iduću goidnu.