Vozači i pješaci - oprez! Policija pojačano nadzire promet

Vozači i pješaci - oprez! Policija pojačano nadzire promet Vozači i pješaci - oprez! Policija pojačano nadzire promet

Na području PU Šibensko-kninske danas se provodi preventivno-represivna akcija usmjerena na zaštitu pješaka. Policija nadzire promet na nekoliko punktova u Šibeniku, Drnišu i Kninu , a osobita je pozornost usmjerena na vozače koji ne propuštaju pješake na pješačkom prijelazu.

Naime, u siječnju ove godine, na području ove policijske uprave, zabilježen je značajno veći broj stradalih pješaka nego prošle godine. Teže su ozlijeđena četiri pješaka, a šestero je zadobilo lakše ozljede. Samo na kninskom području ozlijeđena su četiri pješaka.

Policija danas nadzire kako vozače tako i pješake. Akcija je prije svega preventivna. Sve oni koji unazad godinu dana nisu počinili nikakva prekršaj, ukoliko danas ne propušte pješaka na pješačkom prijelazu, dobit će upozorenje, a svim ostalim vozačima slijedi novčana kazna u iznosu od 500 kuna. Kazna za pješake koji prelaze kolnik izvan pješačkog prijelaza je 300 kuna.

Kninski policajci kontroliraju promet u Tuđmanovoj ulici, na Trgu Oluje, tj kod kružnog toka, u Tomislavovoj ulici i ulici IV Gardijske brigade.