Za kulturu i sport Grad osigurao više od milijun kuna

Za kulturu i sport Grad osigurao više od milijun kuna

Na posljednjoj sjednici Gradskoga vijeća, utvrđen je program javnih potreba u kulturi i sportu na području grada Knina za 2014. godinu.

Javne potrebe u kulturi obuhvaćaju kulturne djelatnosti i poslove, aktivnosti i manifestacije u kulturi, koje su od interesa za grad Knin, a program je težak 540 tisuća kuna.

Novce će dobiti 6 udruga iz kulture - KUD Kralj Zvonimir, Hrvatsko kulturno društvo Napredak, Srpsko kulturno društvo Prosvjeta, Glazbena udruga Kninfest i kulturna udruga Strmica.

Za akcije i manifestacije u kulturi koje pridonose razvitku i promicanju kulturnoga života, grad je osigurao 400 tisuća kuna. Od toga, za obilježavanje državnih i vjerskih blagdana 30 tisuća kuna, za organiziranje kulturnih manifestacija, čiji je nositelj Turistička zajednica Knina - 200 tisuća kuna, dok je za obilježavanje akcije Oluja, Dana grada i Božićnih blagdana grad osigurao 170 tisuća kuna.

Grad će i u idućoj godini nastaviti promicati sport, provoditi programe tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži,  te financirati 19 sportskih udruga. za potrebe sporta Grad eje osigurao 515 tisuća kuna.

 

Inače, ako Gradu 2014.godini,  ne bude ostvarivao planirane prihode, sredstva iz Programa za kulturu i sport ostvarivat će se prema mogućnostima gradskoga proračuna.  Poslušajte izjavu zamjenika gradonačelnice, Slavena Ivića: