Zaklada Ana Rukavina dolazi u Knin

Zaklada Ana Rukavina dolazi u Knin

Akcija upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica bit će u utorak, 16. travnja od 11 do 13 sati u prostoru Gradskog društva Crvenog križa Knin, najavili su iz Udruge Sinovi Oluje.

Evo cijelog teksta najave:

"Zaklada Ana Rukavina će u utorak,16. travnja u suradnji s Udrugom navijača Hrvatske nogometne reprezentacije Sinovi Oluje i Gradskim društvom Crvenog križa Knin u Kninu održati akcije upisa u Hrvatski registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.
Akcija u Kninu održati će se 16. travnja od 11 do 13 sati u prostoru Gradskog društva Crvenog križa Knin (Fra Filipa Grabovca 1).
Ova akcija održat će se na inicijativu UNHNR Sinovi Oluje kako bismo zajedno pomogli oboljelim osobama u Hrvatskoj i svijetu u potrazi za podudarnim darivateljem.
Svi zdravi građani od 18 do 40 godina starosti mogu se upisati u Hrvatski registar. Proces upisa obuhvaća popunjavanje pristupnice i zdravstvenog upitnika te davanje uzorka krvi za HLA tipizaciju kojim se utvrđuju antigeni tkivne snošljivosti. Upis u Hrvatski registar prvi je korak koji je potrebno ispuniti kako bi se pomoglo teško oboljelima od akutnog i kroničnog oblika leukemije te bolesnika s teškim oštećenjem koštane srži diljem svijeta.
Poruka svake akcije upisa u Hrvatski registar je - lijek je u nama. Njome Zaklada želi podsjetiti građane kako u sebi nosimo lijek kojim možemo spašavati živote. Do sada je djelovanjem Zaklade Ana Rukavina i Hrvatskog registra, koji je dio svjetskog registra (Bone Marrow Donors Worldwide), upisano 61.527 potencijalnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, a šansa za život dana je za 101 oboljelu osobu u Hrvatskoj i inozemstvu.

Pokažimo još jednom koliko srce imaju Kninjani!"