Započeo 57. Međunarodni dječji festival u Šibeniku

Započeo 57. Međunarodni dječji festival u Šibeniku Započeo 57. Međunarodni dječji festival u Šibeniku

Šibenik je sinoć po 57. put postao grad djece. Na prepunoj ljetnoj pozornici Međunarodni šibenski dječji festival započeo je podizanjem festivalske zastave i predstavom Buratino, Alekseja Nikolajeviča Tolstoja, koju je izveo ansambl Hrvatskog narodnog kazališta iz Šibenika.

 I ove godine festival obiluje različitim sadržajima, sa sveukupno 140 programa: predstava, radionica, koncerata i filmova, na kojima će biti 1400 sudionika iz šesnaest zemalja.

Nakon pozdrava šibenskog gradonačelnika Željka Burića i izaslanice predsjednice Anamarije Kirnić, festival je počeo je predstavom Buratino, u kojoj, naravno, sudjeluju i djeca.

Predstavu je sjajno složila redateljica Nina Kleflin, naglasivši kako se ovaj ruski Pinokio, Alekseja Nikolajeviča Tolstoja, razlikuje od onog pravog po zlatnom ključu. A taj ključić, otvara vrata kazališnoj čaroliji. Onu glazbenu čaroliju potpisuje Neno Belan, koji se udomaćio u Šibeniku i napisao glazbu za cijelu trilogiju: Buratina, Matildu i Čarobnjaka iz Oza.

Slijedi sva sila ovakvih događanja, predstava, radionica, filmova i druženja, koji su kaže ravnateljica festivala Maja Trlaja, festivali u malom.

Krešimirov grad od jučer je tako počeo živjeti životom dječjeg festivala, koji se događa ne samo u kazalištu, nego ponajprije na njegovim ulicama i trgovima,