Završeni projekti triju kninskih udruga

Završeni projekti triju kninskih udruga Završeni projekti triju kninskih udruga

U Kninu su održane tri objedinjene završne konferencije projekata: Udruge osoba s invaliditetom „Sveti Bartolomej“ Knin, u sklopu projekta „Poludnevni boravak”, zatim Udruge umirovljenika grada Knina, u sklopu projekta „Aktivna mirovina”, te kninskog Stolnoteniskog kluba s projektom „Uključi se”.

Sva tri navedena projekta povezuje Udruga osoba s invaliditetom "Sveti Barolomej". U dva se pojavljuje kao partner, a nositelj je u projektu „Poludnevni boravak”, vrijednom gotovo milijun i pol kuna. Direktor udruge sv. Bartolomej Vlado Arežina ističe kako je jedno od najvažnijih postignuća Poludnevnog boravka zapošljavanje 18 osoba s invaliditetom: 

Vlado Arežina

 Udruga umirovljenika provodi aktivno mirovinu, zahvaljujući istoimenom projektu, kaže voditeljica Marija Maloča Veža. Ističe kako je njihov glavni cilj bio uključivanje umirovljenika u brojne aktivnosti, ali i kupnja vrijedne opreme:

Marija Maloča Veža

 Aktivna mirovina tako je postala jedna lijepa priča za 43 umirovljenika koji su u njoj sudjelovali, što nam je potvrdila i gospođa Zorica Krezić:

Zorica Krezić

 Stolnoteniski klub Knin, usprkos koroni, uspio je u potpunosti ostvariti ciljeve projekta „Uključi se”. Tako se u rad kluba, koji je bio nositelj i udruge sv. Bartolomej, kao partnera, uključilo 78-ero djece, kaže voditelj projekta Ivan Kolak:

Ivan Kolak

 Prosječno trajanje ovih projekata je 26 mjeseci. U potpunosti su financirani sredstvima Europskog socijalnog fonda, a njihova sveukupna vrijednost dosiže gotovo 4 i pol milijuna kuna.