"Živim život bez nasilja"

"Živim život bez nasilja"

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Učenicima Osnovne škole Kistanje predstavljen je danas preventivni projekt MUP-a i UNDP-a "Živim život bez nasilja".

Promicati toleranciju među djecom i odraslima osnovni je cilj projekta u okviru kojega je danas održana interaktivna radionica. "Djeci želimo poručiti da trebaju osuditi svaki oblik nasilja i diskriminacije u društvu", kazao je Nikša Jelovčić iz Ravnateljstva MUP-a. Cjelokupan program pratila je i voditeljica Službe prevencije Ravnateljstva policije Sandra Veber. "Želimo doprinijeti u svim zajednicama RH, pa smo tako ove godine bili u dvanaest gradova, spriječavanju nasilja, otklanjanju bilo kojeg oblika diskriminacije, izgradnji kulture tolerancije i demokracije" kazala je Veber.

No, neočekivano je, donačelnik općine Roko Antić, reagirao: "To je njihov striktni naputak da ljudi dođu ovdje i polagano preodgajaju našu djecu. Ispada da smo mi neka retardirana sredina kojoj treba stručna pomoć sa strane".

S njim se nikako nije složio glumac Zijah Sokolović koji je izveo kazališnu predstavu na temu nasilja.

Današnjem skupu nazočio je i zamjenik župana Zoran Smolić, zamjenik kninske gradonačelnice Nikola Blažević, te brojni ravnatelji i voditelji službi Šibensko kninske županije i grada Knina.