Zlatna kuna najuspješnijim poduzećima 2013.

Zlatna kuna najuspješnijim poduzećima 2013.

Trgovački lanac DJELO pobjednik u konkurenciji velikih poduzeća

Najuspješnija poduzeća u 2013. godini na području Šibensko-kninske županije su trgovački lanac DJELO, tvornica IVANAL te KAMEN PLANIT iz Rogoznice. Njima su danas na svečanoj sjednici Gospodarskog vijeća Županijske komore uručene plakete Zlatna kuna.

Od današnje tri nagrađene tvrtke, dvije su već primile Zlatnu kunu u prethodnim godinama, pa je za svoju četvrtu nominaciju trgovački lanac Djelo dobio kristalnu plaketu u kategoriji velikih poduzeća. Prvi čovjek DJELA,  Tedi Slamić istaknuo je kako ta tvrtka u svojoj poslovnoj politici štiti domaće proizvođače i otkupljuje njihove proizvode što znatno doprinosi zapošljavanju.

Broj zaposlenih u posljednjih par godina znatno je povećala i tvornica IVANAL koja postoji već 75 godina. Otvaranjem novog pogona na Podima u cijelosti je modernizirala svoju proizvodnju, pa danas radi za automobilsku industriju diljem Europe. IVANAL je dobio svoju drugu Plaketu u kategoriji srednjih poduzeća.

U kategoriji malih poduzeća priznanje Gospodarske komore prvi je put otišlo u Rogoznicu gdje je sjedište tvrtke za obradu kamena KAMEN PLANIT.

Hotelska kuća RIVIJERA dobila je posebno priznanje u povodu 50-te obljetnice postojanja.