Hrvatski radio

Radio Knin

Drniš dobio novu kino-kazališnu dvoranu

30.10.2016.

21:53

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Drnišu je večeras svečano otvorena kino-kazališna dvorana, čiju su obnovu Drnišani čekali više od trideset godina. Na pozornici nove dvorane prvi su nastupili solisti i orkestar zagrebačkog kazališta "Komedija".

Moderna, polivalentan kino-kazališna dvorana bila je večeras ispunjena do posljednjeg mjesta, a ima ih ukupno 405. Drnišani oduševljeni što su nakon tolikih godina čekanja dobili ovako prekrasan prostor.

Na otvorenje dvorane došao je i Dražen Budiša, koji je i emotivno vezan uz ovaj prostor. Gradonačelnik Josip Begonja ponosan je što Drnišani imaju dvoranu koju bi,kaže, poželjeli i puno veći gradovi.

Zagrebačkom kazalištu Komedija pripala je čast da prvi nastupe na daskama nove pozornice. Oni su izveli Operetnu bombonjeru, a među solistima, koji hvale i prostor i akustiku, bio je Đani Stipaničev.

U izgradnju dvorane uloženo je ukupno, više od deset milijuna kuna. Uglavnom su to sredstva Ministarstva kulture i manjim dijelom samoga grada Drniša.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.