Hrvatski radio

Radio Knin

Ksenija Prohaska oduševila kninsku publiku

17.12.2015.

13:37

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U kninskom Domu Hrvatske vojske sinoć je nastupila splitska glumica sa monolog komedijom "Persone", u kojoj je pokazala svu raskoš svog talenta, interpretirajući desetak različitih karaktera, od javnih osoba do ljudi iz svakodnevnog života.

Predstava "Persone" u potpunosti je autorsko djelo Ksenije Prohaske, splitske glumice koja je s jednakim uspjehom igrala u američkim i domaćim filmovima, kao i na kazališnim daskama diljem zemlje i svijeta. U sinoćnjoj predstavi ona zapravo govori o svom životu, odrastanju, ljudima koje je poznavala i one s kojima i danas živi. Sve je to donijela na pozornicu, na vrlo zabavan i duhovit način.

I doista, gotovo svi likovi koje interpretira Ksenija Prohaska jesu obični i neobični ženski likovi, najčešće iz Splita, pa splitski dijalekt i prevladava u predstavi. Nazvana monolog komedijom, ona se pri kraju sve više preobražava u stand up komediju. Zapravo, teško ju je precizno žanrovski odrediti, ali to i nije toliko važno. Važna je energija i umješnost kojom Prohaska interpretira te originalne ženske likove.

Predstava obiluje živim govorom, imitacijama, plesom, glazbom i humorom, koje i je i kninska publika prepoznala, pa je Prohasku čak i prekidala pljeskom tijekom cijelog njenog nastupa, na kojem je neprestano i neposredno komunicirala s posjetiteljima. Persone Ksenije Prohaske na pozornicu Doma Hrvatske vojske dovelo je kninsko Pučko otvoreno učilište.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.