Hrvatski radio

Radio Knin

Mjesec hrvatske knjige

14.10.2013.

11:28

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nizom manifestacija Kninska knjižnica obilježit će tradicionalnu manifestaciju Mjesec hrvatske knjige koja traje od 15. listopada do 15. studenoga

 

Kao i svake godine od 15. 10. do 15. 11. Narodna knjižnica u Kninu priređuje niz manifestacija i akcija kojima se obilježava Mjesec hrvatske knjige. Već u srijedu, 16. listopada u svečanoj dvorani kninskog Veleučišta književnu večer održat će Krešimir Mišak. Mišak je široj javnosti poznat kao urednik i voditelj popularne HRT-ove emisije "Na rubu znanosti", međutim, ovaj put će se predstaviti kao pisac. Do sada je objavio sedam knjiga, a većinu njih možete posuditi u kninskoj knjižnici.

U sklopu književne večeri bit će nagrađeni i čitatelji koji su u proteklom jednogodišnjem razdoblju pročitali najviše knjiga.

Osim književne večeri kninska knjižnica i ove će godine organizirati izložbu crteža djece iz dječjeg vrtića "Cvrčak", a učenici mlađih razreda osnovnih škola upoznat će se s knjižnicom i njenim sadržajima.

Kao i svake godine "zaboravnim" čitateljima nudi se mogućnost da vrate knjige bez zakasnine, i to 4.5. i 6. studenoga.

I za kraj nešto što će oduševiti knjigoljupce. Vrlo vrijedne naslove moći će nabaviti za samo 5 kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.