Hrvatski radio

Radio Knin

Noć knjige u znaku Borgesa i tanga

22.04.2017.

17:06

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Noć knjige u Kninu u znaku velikog argentinskog književnika Jorge Luisa Borgesa i tanga. Program je započeo likovnom radionicom za korisnike poludnevnog boravka Udruge sv. Bartolomej, nastavljen predstavljanjem knjige dr. Šime Pilića "Oko Krke" i spojem Borgesa i tanga u kninskoj Narodnoj knjižnici.

Knjigu dr. Šime Pilića "Oko Krke" predstavio je dr. Marko Sinobad. Knjiga ne govori oljepotama i prirodnim osobitostima Krke, već se sastoji od niza socioloških i kulturoloških  studija u kojima se istražuje život u porječju Krke. O knjizi je govorila i Ana Šimić Sunko te sam autor.

Nakon predstavlja knjige, u prostoru kninske Narodne knjižnice dogodio se nesvakidšnji spoj "oca postmodernizma" Jorge Luisa Borgesa i tanga. Kninski slikar Milan Zoričić koji zajedno s Jasnom Pokrajčić vodi Tango školu u Kninu, govorio je o Borgesu i njegovoj fascinaciji tangom, a nakon toga su Milan i Jasna pokazali kako se pleše ovaj jedinstveni ples nastao u Buenos Airesu.

Egzotičnu notu cijeloj predstavi dao je glazbenik Jurica Jelić koji je pokazao kako tango može zvučiti na tradicionalnom perzijskom instrumentu - taru. Nakon toga Jurica je odsvirao i nekoliko vlastitih skladbi na taru.

Program Noći knjige završio je danas trećim po redu pub kvizom za učenike osnovnih škola.

Manifestaciju Noć knjige organizirala je Narodna knjižnica Knin.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.