Hrvatski radio

Radio Knin

Otvorena izložba "Beskraj i ja"

16.12.2021.

15:53

Autor: HRT

Izložba na tvrđavi

Izložba na tvrđavi

Foto: Dragan Gligora / HRT

Jučer je u Galeriji Kninskog muzeja otvorena izložba "Beskonačnost i ja", nastala kao rezultat edukativnog i stvaralačkog rada s djecom u sklopu projekta „Čitamo za djecu umjetnošću“, kojeg provodi udruga Porta. Kroz ovaj projekt djeca su, između ostalog, poticana na čitanje i razumijevanje priča, a ideje su prenosili i na zajedničku sliku velikog formata. 

Izložba "Beskonačnost i ja" posebna je po tome što je na njoj bila predstavljena samo jedna slika, ali izuzetno velikih dimenzija - deset puta dva metra. Za djecu koja su radila na slici bio je ovo poseban doživljaj, što su nam potvrditi Leon i Sofija.

U radu se težilo novom pristupu, lišenom stereotipa i ograničenja, s naglaskom na slobodi izražavanja i kreativnosti, koju je na različite načine kod djece poticao njihov voditelj, kninski slikar Milan Zoričić.

Uz poticanje čitanja i oslobađanje punog dječjeg potencijala na kvalitetnim sadržajima, predsjednica kninske Obrazovno-kulturne udruge Porta, Spomenka Martić, ističe još jednu važnu komponentu ovog projekta, a to je interdisciplinarnost.

Djeca su uz slikanje radila i na nizu drugih aktivnosti, a vodili su ih, već spomenuti, slikar Milan Zoričić, umjetnica Karolina Šuša te profesor filozofije Ivan Sorić. Izložbu "Beskraj i ja" možete pogledati u galeriji Kninskog muzeja do kraja prosinca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Tema dana

Aktualna politička, gospodarska, društvena i kulturna događanja kao dodatak Dnevniku. Voditelj i gosti uživo u studiju, sučeljavanje dviju strana, razgovor o aktualnoj županijskoj, državnoj ili svjetskoj temi.

Poslušajte u Slušaonici