Hrvatski radio

Radio Knin

Otvorena izložba fotografija "Mistična rijeka"

24.03.2017.

10:18

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U drniškoj ispostavi Nacionalnog parka Krka, u srijedu je otvorena izložba fotografija u povodu Svjetskog dana voda. Izložba nazvana "Mistična rijeka", obuhvaća 21 rad članova Fotokluba Šibenik i posvećena je rijeci Krki.

Ovo je već sedma izložba s motivima Krke, koja je nastala u suradnji šibenskih fotografa i Nacionalnog parka Krka. Obuhvaća dvadesetak radova na kojima prevladava mistična ljepota Krke, uhvaćena objektivom majstora koji su tu impresiju pretočili u jedinstvene umjetničke radove. Dugogodišnji predsjednik i jedan od najstarijih članova šibenskog Fotokluba Zdenko Zjačić rekao je kako je voda tvar neophodna za život, ali u svojim različitim oblicima nosi i posebnu estesku vrijednost.

Ravnatelj Nacionalnog parka Krka Krešimir Šakić istaknuo je povezanost Krke i njenog okruženja na način koji nam prenosi i jednu važnu poruku, a to je kako bez vode nema života, a u njenoj blizini život buja. Zato vodu treba očuvati i za buduće generacije. Ova je izložba zato i edukativnog i umjetničkog karaktera, jer spaja obrazovanje i fotografiju.

Izložba Mistična rijeka može se pogledati u drniškoj ispostavi Nacionalnog parka Krka do kraja travnja.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.