Hrvatski radio

Radio Knin

Otvorena izložba "More, ljudi, obala"

07.10.2017.

14:04

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Galeriji Kninskog muzeja, na tvrđavi, sinoć je otvorena izložba More, ljudi obala, na kojoj je svoje likovne radove predstavilo 32 izlagača iz Hrvatske i inozemstva. Projekt je počeo kao kolonija još 1970.

To je već tradicionalna izložba Šibenskog gradskog muzeja, a počela je kao kolonija još davne 1970. godine, kaže ravnatelj šibenskog muzeja Željko Krnčević.

Među izlagačima je bila i šibenska slikarica s londonskom adresom Ines Orošnjak. Njena slika Šibenka, savršenog crteža i osebujnog kolorita, zapravo je portret autoričine sestre.

Jedan od najzapaženijih radova na izložbi, svakako je slika Brod, šibenske slikarice Zdenke Bilušić, kojoj su napušteni brodovi i more najveća umjetnička inspiracija.

Koautroica postava izložbe, Ivana Mikulić Sarić, ukazala je na njenu edukativnu dimenziju, a na otvaranju je govorila i kustosica Šibenskog muzeja Anita Travčić te ravnatelj Kninskog muzeja Zvonimir Jelić.

Izložbu je otvorio kninski gradonačelnik Marko Jelić, a možete je pogledati do 25. listopada.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.