Hrvatski radio

Radio Knin

Predstavljen najveći katalog na svijetu

17.07.2015.

15:07

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Program proslave dvadesete obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluja" započeo je sinoćnjim predstavljanjem najvećeg kataloga na svijetu – Neodoljiva Hrvatska, autorice Sunčane Matić. U galerijskom prostoru Kninskog muzeja na tvrđavi, uz katalog, predstavljena je i izložba šibenskog fotografa Željka Krnčevića: Pogled na zavičaj.

Najveći katalog na svijetu težak je čak 70 kg, i na 378 stranica i 900 kvadrata papira predstavlja najljepše i najvažnije hrvatske krajeve, gradove, znamenitosti i ljude, kaže njegova autorica Sunčana Matić.

Na ovom projektu radilo je 33 autora, 11 agencija, udruga ili organizacija, a on, uz ostalo, predstavlja Hrvatsku na nov i zanimljiv način.

Uz katalog Neodoljive Hrvatske, otvorena je i prateća izložba fotografija Željka Krnčevića: Pogled na zavičaj, na kojoj su prikazane šibenske vedute i marine, ali i dojmljivi pejzaži iz zaobalnog dijela Šibensko-kninske županije:

Jedan od organizatora ovog događanja, ravnatelj Kninskog muzeja Zvonimir Jelić, naglasio je kako će katalog i izložbu vidjeti veliki broj posjetitelja koji će tijekom proslave doći u Knin.

Organizatori ovog događanja su Kninski muzej i kninska turistička zajednica, a izložba je otvorena do 7. kolovoza. U predstavljanju kataloga i postavljanju izložbe sudjelovala je i kustosica muzeja Ivana Sarić, a sve su to pjesmom obogatile članice klape "Kninske golubice".

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.