Hrvatski radio

Radio Knin

Predstavljen projekt "Knin grad s pričom"

06.12.2019.

14:22

Autor: Dragan Gligora

Predstavljen projekt "Knin grad s pričom"

Predstavljen projekt "Knin grad s pričom"

Foto: - / -

Splitska udruga "Zdravi grad" održala je početnu konferenciju u sklopu projekta "Knin grad s pričom". Ovu "priču" provodit će zajedno s partnerom, udrugom za djecu i mlade Čarobni svijet. Projekt sufinancira Europski socijalni fond u sklopu operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali".

Ovim projektom približit će se djeci i mladima nematerijalna kulturna baština kninskog kraja, rekla je voditeljica projekta Zorana Škare iz udruge "Zdravi grad". Tu bogatu baštinu predstavit će stručnjaci koji će djecu usmjeriti da iz ove nematerijalne baštine iznjedre i u materjalnom obliku naprave jedan suvenir, koji bi s vremenom mogao postati jednim od zaštitnih znakova Knina.

Partner u projektu je kninska udruga "Čarobni svijet", koja se, između ostalog, već godinama bavi upravo kulturnom baštinom ovoga kraja, ali su to uglavnom radili s djecom predškolske dobi, rekla je predsjednica udruge Anita Ercegovac. Novina je u tome što će sada surađivati i s nešto starijom dobi i mladima, a Ercegovac se nada će se ova prekrasna "priča" nastaviti i nakon projekta.

Vrijednost projekta "Knin grad s pričom" je 620 tisuća kuna i u njega će biti uključeno 45-ero djece. Provodit će se u prostoru kninske udruge "Čarobni svijet" i na nekim poznatim kninskim lokalitetima, a traje 14 mjeseci.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.