Hrvatski radio

Radio Knin

Šest milimetara - ispovijest o boli i pobjedi

11.03.2019.

14:31

Autor: Dragan Gligora

Šest milimetara - ispovijest o boli i pobjedi

Šest milimetara - ispovijest o boli i pobjedi

Foto: - / -

Sinoć je u Kninu izveden multimedijalni kazališno filmski projekt "Šest milimetara - ispovijest o boli i pobjedi". Projekt je nastao na temelju romana "Šest milimetara" spisateljice Josipe Pavičić Berardini.

 

Predstavu je sjajno uprizorila poznata hrvatska glumica Daria Lorenzi Flatz, a nastala je u suradnji kazališne redateljice Ksenije Zec, filmske redateljice Judite Gamulin, dramaturginje Nikoline Bogdanović, modne dizajnerice Matije Vujice i i kazališne i filmske producentice Lidije Ivanda. Iako je radnja jednostavna, poruka, emocije i izvedbe bile su složene i snažne. Lorenzi je lik žene koja doznaje svoju dijagnozu - rak dojke. Njene strepnje, bol, borba, iščekivanja, sve je to pretočeno u ovom projektu koji je istovremeno i edukitava i umjetnički višeznačan.

Projekt je nastao u partnerstvu Teatra Erato, Media Punkta, Hoću knjigu, ZKM-a, 4sobe i Eruopa Donna Hrvatska.

Projekt ima i humanitarni karakter, a za kninski publiku, iako malobrojnu, ovaj kulturni događaj organizirao je Grad Knin i TZ Knin.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.